Slide topsmall Prenumerera Auranest Blogg Läs allt om våra senaste uppdateringar i tjänsten, på företaget och om våra kundsamarbeten

Kundcase: Accept Försäkringar

” ’Precis vad jag behövde’ är det vanligaste svaret vi får från kunderna.”

-Maria Jönsson – Accept Försäkringar

Vad gör ni på Accept försäkringar?

Vår största produkt är inkomstförsäkringar som ger extra pengar vid arbetslöshet. Vi strävar efter att ha en så effektiv organisation som möjligt för att hålla nere driftskostnaderna, samtidigt som vi är måna om att vara tillgängliga för våra kunder och ha kort handläggningstid.

Hur ser arbetsmarknaden ut för era kunder?

Just nu ser det ganska ljust ut på arbetsmarknaden för de som har ett jobb. Långtidsarbetslösheten står för en stor andel av arbetslöshet, det betyder att om man förlorar sitt jobb kan det tyvärr ta lång tid att få ett nytt. Många av våra kunder är välutbildade och attraktiva på arbetsmarknaden men en del är ovana vid sätten man söker arbete på idag.

Varför valde ni att samarbeta med Auranest?

Maria Jönsson, Accept Försäkringar

Accept är ett internetbaserat försäkringsbolag som sköter både försäljning och kommunikation digitalt. Vi ville ge våra kunder möjligheten att underlätta jobbsökandet, därför letade vi efter en aktör som precis som vi, tror på ny teknik.

Vad är responsen från dem som du tipsat Auranest om?

”Precis vad jag behövde” är det vanligaste svaret vi får från kunderna. Många har aldrig, eller i alla fall inte väldigt många år, varit arbetslösa. De vet helt enkelt inte hur man börjar söka jobb. När vi kan erbjuda Auranest till våra kunder så underlättar det mycket för dem. De kommer lättare över en hög tröskel och kan synas i många relevanta CV-databaser.

Om du skulle rekommendera Auranest, vad skulle du säga?

Förutom att det är så smidigt att registrera sig så är jag är imponerad av hur enkelt man kan anpassa sitt personliga brev medan man läser annonsen på jobbet man vill söka.

Hur tror du arbetsmarknaden kommer förändras de närmsta 5 åren?

Digitalisering och effektivisering har gjort att många arbeten har kunnat ersättas av datorer, därmed har behovet vissa typer av jobb minskat. Den utvecklingen kommer säkert att fortsätta. Samtidigt ökar kravet på service, helst dygnet runt i flera olika kanaler. Det kommer öppna upp för flera smarta digitala verktyg, samtidigt som värdet av ”riktiga människor” som kan ge bra service kommer att värdesättas allt högre.