Slide topsmall Prenumerera Auranest Blogg Läs allt om våra senaste uppdateringar i tjänsten, på företaget och om våra kundsamarbeten

Auranest expanderar med AI-teknik

Genom förvärvet av Careerwise kan jobtech-bolaget Auranest erbjuda en mer individanpassad användarupplevelse.

– Vårt fokus har varit att tillgängliggöra relevanta jobb för användaren och samla dem på ett ställe. Nu kan vi ta det ett steg längre och rekommendera arbetsgivare som passar den sökande bäst, säger Frode Thorsén, styrelseordförande och grundare av Auranest.

I oktober förra året köpte det Lundabaserade jobtech-bolaget Auranest upp AI-företaget Careerwise. Sedan tidigare erbjuder Auranest arbetssökande en effektiv lösning för att söka jobb på en mängd rekryteringsajter utan att behöva registrera sina uppgifter vid mer än ett tillfälle. Genom förvärvet av Careerwise hoppas Auranest nu kunna expandera sitt erbjudande till att även innefatta rekommendationer av arbetsgivare baserat på användarens kompetens, erfarenheter och önskemål. Det ger användaren en mer individanpassad upplevelse, och det innebär även en lösning på en av Auranests stora utmaningar.

– Det är inte helt oproblematiskt att rekommendera jobb eftersom vissa arbetsgivare då prioriteras. Genom ai-tekniken kommer vi kunna rekommendera jobb baserat på den specifika användarens kompetens och önskemål, och på så sätt se till att företag inte kan betala sig till att hamna högt på listan. Vi är måna om att bibehålla vår transparens och neutralitet, säger Frode Thorsén.

Babak Vahidi & Frode Thorsén

Ljus framtid för AI

Innan Careerwise förvärvades av Auranest drevs AI-företaget av grundaren Babak Vahidi. År 2014 belönades företaget med första pris i kategorin ”Best Pitch” i den prestigefulla entreprenörskapstävlingen Venture Cup, och det var i samband med det som Auranest fick upp ögonen för Careerwise. När Careerwise köptes upp började Babak Vahidi, som tidigare utvecklat AI i flera start-ups, att jobba som CTO på Auranest. I dag leder han ett team på fyra personer i arbetet att integrera och utveckla AI på Auranests nätplattform.

– Framtiden för AI ser väldigt ljus ut och Auranest ligger i framkant. Det är otroligt kul att vara med nu när det börjar lyfta på riktigt. Det känns som att jag har hamnat på rätt ställe, säger Babak Vahidi.

Ett steg i tillväxtresan

Knappt sex år efter att företaget grundades kan Aurnest redan uppvisa ett positivt kassaflöde. Nu är ambitionen att växa ytterligare, både i Sverige och internationellt. För att skala upp verksamheten kommer företaget att ta in nytt kapital och rekrytera mer personal. Just nu är fackförbund och försäkringsbolag de största kunderna, men Aurnest samarbetar även med Arbetsförmedlingen.

– Ända sedan vi startade har ambitionen varit att driva ett företag som löser ett riktigt problem. Det som särskiljer oss från andra jobtech-bolag och gör oss unika, åtminstone i Sverige, är att vi faktiskt står på arbetstagarens sida. Vi vill hjälpa individen att stärka sitt värde på arbetsmarknaden. Det kommer vi att fortsätta med även när vi skalar upp, avslutar Frode Thorsén.