Slide topsmall Prenumerera Auranest Blogg Läs allt om våra senaste uppdateringar i tjänsten, på företaget och om våra kundsamarbeten

Studentjobb på Auranest

Med tanke på att vårt kontor ligger ett stenkast ifrån Sveriges bästa universitet så hade vi varit rätt dumma om vi inte tog vara på den kunskap som studenter sitter på. Därför anställde vi för några år sedan Malin Cronquist, som läser civilingenjörsprogrammet i information och kommunikationsteknik på LTH, som vår första studentmedarbetare. 

Bara för att få en uppfattning om vad som räknas som “studentjobb”, ungefär hur mycket jobbar du?

”Nu under sommaren jobbar jag 100%, men under terminerna är ungefär en halvdag i veckan, lite beroende på om jag har tentor eller inte.”

Och vad är det du jobbar med här?

”Jag är del av utvecklingsteamet. Den senaste månaden när jag har jobbat heltid har jag passat på att ta mig an ett större projekt där jag har gjort om företagets hemsida till WordPress. Det kommer inte göra någon skillnad utåt sett, utan snarare internt. När jag blir klar kommer till exempel marknadsavdelningen kunna uppdatera innehållet på hemsidan utan att behöva ha några djupare programmeringskunskaper. Annars har jag också kunnat testa på att jobba med både backend och frontend och varit med och utvecklat företagets nuvarande funktioner, samt haft möjlighet att vara delaktig i olika projekt.” 

Så varför ville du jobba på Auranest och inte något större företag i staden? Här finns ju en hel del andra företag i staden som skriker efter folk med IT-kompetens.Jag gillar verkligen små företag.

”Här finns det väldigt stor chans att påverka, vilket är viktigt för mig. Jag har också rätt fria tyglar, vilket gör att jag kan välja vilka projekt jag vill sätta mig in i. På så sätt kan jag testa den kunskap jag får från universitetet för att få fram en praktisk lösning i företagets tjänster. Det är väldigt givande att arbeta med uppgifter som jag vet gör skillnad snarare än påhittade uppgifter från universitetet.” 

Och sist men inte minst, finns det något här på kontoret som är lite otippat? Om någon annan student blir sugen på att börja jobba här så kan det ju vara bra om de är förvarnade…

”Alltså flipperspelet. Grundarna av företaget är flipperspels-fantaster så det är fullt naturligt att vi har ett gigantiskt, limegrönt, special-edition flipperspel på kontoret. Så fort någon behöver en paus går de dit och spelar en runda. Andra kontor kanske har pingisbord, men jag tycker ändå att vårt flipperspel är en klass för sig.” 

Är du själv student och intresserad av att börja jobba här? Vi annonserar sällan ut studentjobb, men tveka inte för att connecta med oss på vår karriär-sida!