Slide topsmall Prenumerera Auranest Blogg Läs allt om våra senaste uppdateringar i tjänsten, på företaget och om våra kundsamarbeten

Så arbetar vi med att attrahera nya medarbetare

För andra året i rad satsar vi på att knyta nya kontakter med studenter vid LTH. Precis som många andra IT-bolag så är vi i konstant behov av nya talanger, och med ett av Sveriges främsta universitet 10 minuter från vår dörr så är det bara logiskt att vi riktar våra blickar dit. 

Som litet bolag i en stad fylld av stora, internationellt kända företag kan det ibland vara svårt att nå ut i bruset. Vi arbetar oftast med att etablera få men starka relationer med väl utvalda studenter genom att erbjuda ex-jobb och studentprojekt. Från och med förra året har vi även börjat nå ut till betydligt fler studenter genom att vara med på Teknikfokus, en mässa där studenter vid Lunds Tekniska Högskola kan träffa representanter från flera olika företag – och i år var vi där igen.

Viktigt att behålla kontakten

För vissa företag kan det vara en självklarhet att vara med på mässor som Teknikfokus, men för oss som fortfarande är relativt små så är det ett stort steg. Mässan är ett sätt för oss att nå ut till en större grupp studenter och vi blev väldigt nöjda med hur dagen resulterade. Vi arbetar även med att hålla kontakten efter mässan och har därför planerat ett studentevent på vårt nya kontor där vi bjuder in de vi pratade med. Det må låta som små och självklara steg för att attrahera ny arbetskraft, men för ett företag som saknar en HR-avdelning så måste vi säga att vi är rätt nöjda med oss själva.